Fogfehérítés

Elszíneződtek fogai a sok kávétól, teától vagy dohányzástól? Már mosolyogni sem mer, mert nem elég fehérek fogai? A fogfehérítő fogkrémek semmit nem használnak?
Mindenki fogsora először ragyogó fehér, azonban a színezékeket tartalmazó ételek, kávé, tea, kóla, vörösbor, paprikás ételek hatására a fogak felszíne elszíneződik. Ami ennél rosszabb, hogy ezek az elszíneződések bizonyos idő után mélyen beleivódnak a fogakba. Házilagos fogfehérítő módszerekkel szinte lehetetlen a fogak eredeti fehérségét visszanyerni.
Fogfehérítő kezelésünkkel hatékonyan tudunk segíteni a fogak eredeti állapotának visszanyerésében, legyen szó a fogak felszínéről vagy azok mélyebb rétegeiről, segítséget nyújtunk továbbá az otthoni fogfehérítéshez is.
Első lépésként ultrahanggal alaposan megtisztítjuk a fogakat, eltávolítjuk az esetleges fogköveket. Ezzel a fogak külső felszínén lerakódott elszíneződéseket meg is szüntettük, továbbá biztosítottuk a fogfelszín és a fogfehérítő anyag akadálymentes érintkezését.
A következő lépésben ellenőrizzük a szuvas, tömött fogakat, hogy szükséges-e kezelésük a fogfehérítés előtt, elkerülve ezzel a további károsodást, illetve az esetleges túlérzékenységet.
Ezután következik a fogfehérítés. Ajánljuk a rendelőnkben régóta kapható kényelmesen, otthon alkalmazható, USA-gyártmányú, hatékony, de kíméletes strip-es (szalagos) fogfehérítőket, amelyekkel gyakorlatilag nincs fehérítés közbeni érzékenység. Már 5-6 pár fehérítő szalag használata után tapasztalható a fogak világosodása. A kényelem nagyon kedvező árakkal párosul. A fogak új színe mintegy két hét után alakul ki véglegesen. A kezelést évente érdemes ismételni.